Deri Cüzdan Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri bakımlarını zamanında yaparak cüzdan ve çantalarınızın ömrünü uzatın.

İyi kaliteli bir deri cüzdan kullandıkça güzelleşir ve kendine has dokularını ortaya çıkarır. Eskidikçe karakter kazanır ve yıllar geçtikçe gerçek değeri anlaşılır. En önemli özelliklerinden biri de uzun ömürlü olmasıdır. Birkaç basit adımla deri cüzdan ve çantalarınızın bakımını yaparak derinin sağlamlığını koruyabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.

deri bakımı

Her şeyin kullanıp atıldığı şu modern dünyaya inat, çocuklarınıza hatta torunlarınıza el yapımı deri cüzdanlarınızı yadigar bırakmanız biraz dikkatli kullanım ve bakımla mümkün.

1- Cüzdan ve çantanızı lekelere karşı özenle koruyun

Kullandığımız deriler doğal şekilde tabaklanır ve üretim aşamamız da tamamen geleneksel yöntemlerden geçer. Derinin doğal dokusunu korumak için son kat cila ya da boya kullanmıyoruz. Böylece derinin kullanıldıkça güzelleşen doğal bir patina geliştirmesini bekliyoruz. Cüzdan ya da çantalarınızı lekelere karşı korumak için azami özen göstermenizi istiyoruz.

2- Deri cüzdan çok ıslanmış ise:

Cüzdanın içindekileri boşaltıp doğal halinde yavaşça kurutun. Oda sıcaklığı en idealidir. Saç kurutma makinasını kesinlikle kullanmayın. Hızla kuruyan deri kimyasal yapısını değiştirir ve lifleri sertleşir. Emin olun ki bu isteyeceğiniz son şeydir.

deri su lekesi

3- Deri çok kurumuş ise:

Zamanla deri kendi içindeki yağı kaybeder ve lifleri kuruyarak çatlamaya başlar. Bu durum deride kalıcı deformasyonlara sebep olur ve deri dayanıklılığını kaybeder. Önlemek için ayakkabılar için satılan balmumu esaslı waxlar işe yarayacaktır. Hatta temiz ve renksiz el kremi (ya da vazelin) bile kullanabilirsiniz. Temiz bir süngere az miktarda krem sürün ve bunu deriye dairesel hareketlerle yedirin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Bu işlemi her ağır deri temizliği sonrasında veya yılda bir defa yapmanızı tavsiye ederiz.

catlak deri

 

4- Deri cüzdan çizilmiş ya da kirlenmiş ise:

Ağır lekeler var ise sirke ve arap sabunu iyi bir temizleyicidir. Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.) Bu işlemlerden sonra madde 3'teki gibi deri bakım kremi ile yağlayabilirsiniz.

kirlenen deri

5- Cüzdanı tıka basa doldurmayın:

Deri doğası gereği esneyebilir. Cüzdanlar ilk kullanımlarda zor olabilir ama zamanla kart gözleri alışacaktır. Cüzdanınızı kapasitesinden fazla doldurmaya başladığınızda ise o size uyum sağlar ama artık deforme olmuştur. Doğru miktarda kart/nakit taşımaya alışın, cüzdanı rahat bırakın :)

6- Nemden uzak tutun: 

Çok terleyen bir bünyeniz varsa ve günlük kullanımda elinizde ya da cebinizde cüzdan tere maruz kalıyorsa ara ara dış ortamda bırakıp derinin havalanmasını sağlayın. Ayrıca kullanmadığınız cüzdanları saklarken plastik poşetlere sarmayın. Nem ve rutubet derinin düşmanıdır. Deriyi rutubetli ortamlarda tutmayın.

Derideki leke ve izler nasıl giderilir?

deri bakım kremi

çizik deri temizliği
çizik deri bakımı

Deri Saat Kayışlarının Bakımı

deri bakımı

Deri saat kayışları da tıpkı deri cüzdanlar gibi bakım ister. Kordonlarda en çok terleme problemi meydana gelir. Bunun sebebi deri kalitesi ve saati kullanma alışkanlıkları olabilir. Deri kayışta ter kokusunun önüne geçmek için:

  • Saat kayışını kesinlikle bileği sıkacak şekilde kullanmayın. Bu alışkanlık hem kayışın hava almasını engeller hem de bileğinizin kan dolaşımını zorlaştırarak sağlığınızı tehlikeye atar. 
  • Saati gün içinde (terleyen) koldan çıkarıp birkaç dakika havalandırın.
  • Yukarıda bahsedilen temizlik ve bakım önerilerini periyedik olarak uygulayın.

 Deri kayışların bakımı için detaylı yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Doğal Deri Bakım Kremi  Kullanım Talimatı:

  1. Deri ürünü temizleyin ve tamamen kurulayın.
  2. Sonucu görebilmek için küçük bir alan üzerinde deneme yapın.
  3. Kremden parmağınıza az miktarlarda alarak başlayın.
  4. Parmaklarınızla deriye masaj yaparak kremi iyice yedirin. Ya da temiz bir bez ile hafifçe ovalayın.
  5. Doğal efektli deriler üzerinde koyu bir ton oluşabilir. 24 saat içerisinde deri tamamen kurumuş olacaktır.
  6. Bu bakımı 6-9 ayda bir ya da gerekli durumlarda uygulayın.

 

SONUÇ:

Kullandığımız deriler piyasada bulunan en kaliteli sınıftan naturel cilt derilerdir. Bakımını yaparken bu naturel derileri de cildiniz gibi düşünmeniz yanlış olmaz. Deri tıpkı cildiniz gibidir. Ara ara temizlenmeli, kremlerle yağlanmalı, nemden uzak tutulmalı ve narin kullanılmalıdır. 

Yıllanmış ve bakımlı bir cüzdan ilk haline göre çok daha güzel görünür. Ürün fotoğraflarını bizimle paylaşırsanız instagram hesabımızdan yayınlamaktan memnuniyet duyarız.