Deri Tütün Kesesi ve Tütün Tavsiyeleri

Deri tütün çantası modelimizin sarma tütün tiryakisi tarafından tasarlandığını belirtmiştik ürün sayfamızda. Şimdi ise tiryaki tasarımcımızın kaleme aldığı en iyi tütün, filtre, sarma kağıdı ve tütünlük ile ilgili tecrübe ve tavsiyelerine yer verelim:

deri tütün kılıfı
Vicdani not: Sigara ve diğer tütün ürünleri sağlığınıza zarar verir. Sigara sarma ritüeli her ne kadar havalı görünse de eğer sigara ya da tütün kullanmıyorsanız lütfen yazıya devam etmeyiniz. Niyetim özendirmek değil, tütün kullananlara kendi penceremden bilgiler aktarmaktır.

Güzel ülkemde paket sigaralara gelen son zamlar ve çirkin görünüşlü paketler nedeniyle birçok kişi "bezdum" deyip sarma sigaraları tercih etmeye başladı. Artan taleple birlikte elbette üretici ve esnaf da boş durmadı ve tütüne, çarşafa, filtreye zamlar geldi.

tütün kesesi

Sarma tütün neden tercih ediliyor?

Fiyat elbette başlı başına bir etken. Ama bu bir tercih değil, zorunluluk olur. Biz keyfimize bakalım. Meşakkatli bir ritüel olduğu için daha az sigara tüketiyorsun. Bu dalgayı sarmak biraz beceri ve sabır isteyen bir iştir. Günde 1 paket sigara içiyorsan bir bakmışsın 5-10 sarma tütünle gün bitmiş. Esas neden seviliyor söyleyeyim: Ortamda tütün kılıfını çıkarıp kovboy misali ustaca sigaranı sararken öyle bir karizma oluyorsun ki! Neyse, özendirmek yok. (İçmeyen çıksın)

1-Tütün Tavsiyesi

Piyasada en iyi tütün olarak geçen Drum, Golden Virginia, George Karelias, Old Holborn gibi ithal tütün markaları zor bulunuyor. Bu arada 2022'de piyasaya sürülen NST touch blue denemeye değer.

Bir de daha kolay temin edilen yerli tütünler var.

Açık satılan ince kıyım orijinal Adıyaman tütünü candır ama rengi çok açık ya da koyu olmasın. Kaçak tütün olarak da geçen Adıyaman tütününü birçok yerden temin edebilirsiniz. Bu tütün kırmızı şarapla harmanlanırsa daha lezzetli bir sonuç elde edilir. Şarabın miktarı da deneme-yanılma ve zevkine göre artık. (Boca etmeyin)

tütün tavsiyesi
Yok ben uğraşamam derseniz aşağıda yazdığım paketli tütünler daha standart ve yüksek kalitede oluyor.

Drum: Aromalı değil de has dolgun tütündür. Başlangıç için denemeyin derim, damak zevki oturduktan sonra içsersiniz. Kuruyunca kötü kokar, nem oranını korumak gerek. Kalın kıyım tütün oldğu için sarması da zahmetli oluyor. Sahtesi çok olur dikkat edin. Bandrolünde kabartma olmalı.

Golden Virginia: Bu tütün makinayla aletle değil elde sarılır. İçimi keyifli, kokusu güzel. Sarı paketin aromasını tek geçerim.

George Karelias And Sons: İçimi hafif olan bir Yunan tütün markası. Çok popülerdir ve bu yüzden piyasada sahtesi çoktur. 25gr paketlerinden bulup alın stoklayın. Tütünü kurutmadan bitirin.

İnstark: Kırmızı paketlisi güzeldir. Fiyat/performans olarak gayet iyi. Ayrıca üzerinde TAPDK bandrolü bulunmakta.

2- Kağıt (çarşaf) Tavsiyesi

Ocb koyu mavi paket ve Rızla açık mavi paket. Bu iki tütün kağıdı da başlangıç için ideal. Neden başlangıç? Çünkü sarması kolay, çünkü yapışkanlı. Fakat bu yapışkan sigaranın tadını bozar mı, evet. Arada çok bir fark var mı, başlarda yok. Arap kağıdında yapışkan olmaz, kovboy gibi yalayıp (dişleyip) yapıştırayım diye uğraşırsın. Tiryakilerin tercihi Arap'tır (çarşaf). Uğraşırım ben sabırlıyım dersen buyur meydan senin.

3- Filtre Tavsiyesi

Ocb Slim filte uygundur. Bunların ultra slimi, yok efendim mentollüsü filan hiç gerek yok. Kaliteli ve efendi bir filtredir. Fiyat olarak daha uygunu vardır ama içim kalitesi daha önemli.

deri tütün çantası

4- Tütün Kesesi Tavsiyesi

Filtreyi, kağıdı, çakmağı, tütün paketini bir arada tutmak için deri kılıflar idealdir. Derinin içinde de bir miktar nem olduğu için tütünü korur. (Gerçek deriden bahsediyorum, suni deriden ya da bezden plastikten tütün kesesi olmaz) Roarcraft için tasarlanan bu deri tütün kılıfını uzun süredir kullanıyorum. Katlandığında iç kıvrımları tütünün filtrenin dökülmemesi için bariyer oluşturuyor. Elinde çantayı gezdirirken malzemelerini yola saçma istemezsin değil mi? Tütün çantasının düğmeli minimalist yapısı da klasik Roarcraft şıklığının bir göstergesi oldu.

deri tütünlük

Sonuç

Sarma tütün işi (her şeyi bir kenara bırakalım) başlı başına bir ritüel aslında. Sarma konusunda usta olmak için bol bol denemeler yapmak gerek. Madem içiyoruz öyleyse keyfini çıkaralım. Bırakalım dışarıda tütünlüğü masanın üstüne serip sararken insanlar bizi izlesin. Bırakalım derinin kendine has kokusu ile tütünün kokusu birbirine karışsın. 

 

Ekstra Ekstra

Tütün demişken puro meraklılarına özel pirinç koleksiyonumuzdan bahsedelim.

1- Pirinç puro küllüğü

2- Pirinç üçgen küllük

3- Pirinç kibrit kutusu

4- Kupa şekilli puro standı

5 - Silindir şekilli puro standı