Sürdürülebilir ve Çevreci Bir Proje: Anatolia Collection

Ürünlerimizde kullandığımız birinci sınıf derilerden artan küçük parçaları değerlendirmek için başlattığımız sürdürülebilirlik projemiz sayesinde "Sıfır Atık" hedefinde markamız adına önemli bir adım attık. Bu kapsamda bir Avrupa Birliği projesinde yer almış bulunmaktayız ve bu küçük adımımızla çok gururluyuz. Malzemelerimizi yeniden değerlendirerek deri artıklarının çevresel etkisini azaltmayı hedefliyoruz ve sizlere tarihten ilham alan bir kapsül koleksiyon sunuyoruz.

Kültürel Bir Bağ: Anatolia Collection

Nice uygarlıkları coğrafyasında birleştiren kadim Anadolu gibi, Antik kentlerden ismini alan ürünlerimizden kesilen küçük deri parçalarını birleştirerek koleksiyonumuzdaki kültürel bağı daha da güçlendirdik. Pergamon’dan, Milet’ten, Troya’dan, Tripolis’ten, Afrodisias’tan, Laodikya’dan ve antik kentleri temsil eden diğer deri ürünlerimizden elde edilen küçük parçaları kullanarak bir koleksiyon ortaya çıkardık.  

Daha sürdürülebilir olma yolculuğumuzda ileriye doğru bir adım olan bu koleksiyon halı, yastık ve saksı kılıfı gibi dekorasyon ürünlerimizden oluşuyor. İç içe geçebilen küçük parçaların oluşturduğu modüler bir sistem kullanılarak oluşturulan tasarımlarda adeta bir puzzle efekti olduğunu söyleyebiliriz.

Örgü Deri Halı

Mid-Century tarzındaki deri halı ofisinize ve evinize gösterişli bir hava katmak için idealdir. Üzerinde yürürken masaj etkisinin verdiği rahatlığı hissedebilirsiniz. Anatolia deri kilim modeli, patentli modüler kenetlenebilir tasarıma sahip yüzlerce deri parçanın tamamen elde örülerek birleştirilmesiyle üretilir. 

Örgü Deri Kırlent 

Anatolia ev dekoru koleksiyonunun özel bir parçası olan deri kırlent, patentli modüler kenetlenebilir tasarıma sahip yüzlerce deri parçanın tamamen elde örülerek birleştirilmesiyle üretilir. Ön ve arka yüzleri aynı deriden üretilir. Astarlı elyaf dolgusuyla birlikte kullanıma hazır olarak gönderilir. Dikişsiz tasarımı ile birleştirilen parçalar kendi kendine sökülmez, herhangi bir durumda kolayca tamir edilebilir yapıdadır. 

Örgü Deri Saksı Kılıfı

Saksılara dekoratif bir hava katan deri saksı kılıfı, patentli modüler kenetlenebilir tasarıma sahip onlarca deri parçanın tamamen elde örülerek birleştirilmesiyle üretilir. Saksıyı çepeçevre saran tek parça silindir yapıdadır.

İleri Dönüşüm: Deri Parçalarını Yeniden Değerlendirmek

Deri ürünlerin yapımı sırasında artan parçalar günümüzde moda endüstrisinde önemli bir sorun haline gelmektedir; bir parça derinin %60'a varan kısmı kesilerek israf edilmektedir. Bu atıklar genellikle çöplüklere atılmakta ya da yakılarak hava kirliliğine ve çevresel hasara sebep olmaktadır. Bu kapsamda biz de neler yapabileceğimiz konusunda düşünürken malzemelerimizi yeniden değerlendirmenin çevresel etkimizi azaltmada oldukça önemli bir adım olduğunu fark ettik.

Üretim fazlası olan deri parçaları biriktiriyor ve yeniden işlevsel bir ürüne dönüştürüyoruz. Bu sayede kenarda artık olarak bekleyen parçaları değerlendirerek ortaya yeni bir ürün çıkarıyor, ileri dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu projemizle daha fazla miktarda deri parçasının toprağa gömülmesini ya da yakılmasını önleyerek çevresel etkimizi en aza indirme konusunda bir adım daha atıyoruz.

Deri Endüstrisinde Sürdürülebilirlik

Uzun seneler boyunca sizlere eşlik edecek ürünlerimizi üretirken doğaya ve çevreye duyarlı olmanın önemine inanıyoruz. Bu sebeple tedarikçilerimizin sertifikalı olmasına önem gösteriyor ve izi sürülebilir şekilde üretim süreçlerinde şeffaf olan firmalarla çalışıyoruz. Üretimde uluslararası altın standart sunan Leather Working Group sertifikalı tabakhanelerden tedarik ettiğimiz derileri kullanıyoruz. “Sürdürülebilir Deri Ürünlerin Hikayesi” isimli blog yazımızda deri endüstrisinde sürdürülebilirliğe daha detaylı değinmiştik, bu yazımızdan konuya dair daha geniş bilgi edinebilirsiniz.

"Anatolia Collection"

Kaynakların yeniden kullanımı

Daha büyük bir ürün yapılamayacak kadar küçük ancak yüksek kaliteli parçaların yenilikçi yöntemlerle yeniden değerlendirilmesidir.

Zanaatsal dönüşüm

Kendi atölyemizde el işçiliğiyle kesip biçilen modüler parçalar, tek parça haline gelmesi için kenetleme yöntemi ile örülmektedir.

Yenilikçi birleştirme tekniği

Ürünlerin şeklini ve yapısını oluşturmak için basit ama yenilikçi bir birleştirme tekniği kullanılmaktadır.

El yapımı

Elle sabitlenir ve birleştirilir, tüm parçalar büyük bir puzzle yapıyormuşçasına uzun süren bir çalışma sonucu bir araya gelmektedir.