Yapay Zeka İle Etkileyici Görseller Üretin

Roarcraft her ne kadar geleneksel yöntemlerle el yapımı ürünler üreten bir deri markası olsa da bizler teknolojiyi en etkili şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Her işimizde olduğu gibi bu konuda da bilgilerimizi keyifle paylaşıyoruz.

Metinleri etkileyici ve nitelikli görsellere dönüştürme yeteneğiyle (text-to-image) devrim yaratan yapay zeka Midjourney uygulamasını biliyorsunuzdur. Bir de açık kaynak kodlu ve daha ince ayarlara sahip Stable Diffusion var hatırlıyor musunuz? Midjourney ve Stable Diffusion sık sık karşılaştırılır. Şimdiyse oyuna yeni bir oyuncu girdi ve ikisinin de marifetlerini sunuyor. Hem de fazlasıyla.

Metinleri birebir görsele dökmek şimdiye kadar pek efektif değildi. Ancak piyasaya yeni çıkan Flux bu durumu değiştiriyor.

roarcraft text ai

Stable Diffusion'un geliştiricileri tarafından kurulan Black Forest Labs, Flux adlı bir model ailesini piyasaya sürdü ve bu modeller gerçekten inanılmaz. Metinleri o kadar gerçekçi işliyor ki en deneyimli yapay zeka sanatçıları bile şu an bu modelden bahsediyor.

Flux ile hızlıca ürettiğim ilk denemelerden memnun kaldım. Midjourney alternatifi olarak (hatta text üretmede daha başarılı) yeni bir ai modelini tavsiye ederim.

Github linki