Deri Kalem Kılıfı Tavsiyeleri

Kalem kılıflarını nasıl seçilmeli? Deri kalem kılıflarını özel yapan nedir? Hangi kalemlikler nerede kullanılmalı? Gibi soruların cevabını en iyisi tasarımcısı versin. Kalemlere karşı özel bir tutkusu bulunan Roarcraft tasarımcılarından mimar Fethiye hanımın renkli yazısını okuyalım.

Kalemler çocukluğumuzdan beri hayatımızın bir parçası. Şimdiye kadar farklı amaçlarla farklı özelliklerde bir sürü kalem kullanmıştır herkes, eminim. Meğer ne çok kalem sığdırmışız ömrümüze? :) Şakası bir yana, çoğumuzun ilkokulda tanıştığı kalemlerle birlikte kalemlikler, kalem kutuları da girdi hayatımıza.

kalemlik tavsiye

Kalemlikler; kalemlerinizi bir arada tutarak bizi arama derdinden kurtaran, bize zamandan tasarruf etmemizi sağlayan düzenleyicilerden biridir. Daha çok öğrencilerin tercihi gibi düşünülse de tasarımcıların, yazarların, çizerlerin, iş insanlarının da kullandığı ürünlerden biridir. Tasarım noktasında tarz ve fonksiyonellik ön plana çıkıyor. Kullanıcı yelpazesi kadar ürün yelpazesi de çok geniş.

deri kalemlik

Kalemlik seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

  1. Öncelikle kalem kapasitesinin ihtiyacımıza uygun olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Bir kalem tutkunu olarak bolca kalem ve kalemlik sahibiyim :) Günlük not aldığım kalemlerimi ve eskiz kalemlerimi ayrı kalemliklerde taşıyorum. 
  2. Kalem kutusunun malzemesi dayanıklı ve kalemlerimizi koruyucu olmalıdır.
  3. Bir diğer kıstas tasarımıdır. Kullanıcı ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmış olmalıdır. Mesela çizim yaparken farklı renklerde eskiz kalemini bir arada tutan roll kalemlik çok işime yarıyor.
  4. Son olarak kalemliğin gözünüze hitap etmesi yani estetik olmasıdır. Bu bence önemli bir ölçüt. Özellikle değerli kalemlerinizi tarz bir kılıfta taşımak istersiniz.

Bu kriterleri göz ününe alarak farklı kapasitelerde deri kalem kılıfları tasarladık. Bu kalemlikleri özel yapan nedir diye sorarsanız; malzeme, işçilik, tasarım diye cevaplarım. Deri organik ve dayanıklı bir malzemedir. Bu sebeple kalemlerinizi koruyacaktır. Ayrıca tamamen geleneksel yöntemlerle üretilen el yapımı deri kalemlikler elde dikildiği için fabrikasyon bir ürüne kıyasla daha uzun ömürlüdür. Minimal tasarımlarıyla da dikkat çekici ve göz yormayan bir çizgiye sahiptirler. Bunlara ilaveten, sadece sizin için üretilmiş olmasının yanı sıra, sunmuş olduğumuz kişiselleştirme hizmetiyle de sevdikleriniz ve sizin kadar özel bir ürüne dönüştürebilirsiniz.

Peki çeşit çeşit amaca ve kullanıcıya hitap etmesi için tasarladığımız el yapımı deri kalemliklerimizi incelemeye ne dersiniz?

1- Kibele - Kapaklı Deri Kalemlik

Kapaklı tasarımıyla öne çıkan Kibele deri kalemlik 4-5 kalem kapasitelidir. Favori kalemlerinizi bir arada tutabileceğiniz el yapımı deri ürünlerimizden biridir.

2- Perge - Deri Rulo Kalemlik

Kalem dürüm olarak karın doyurmasa da göz doyuran Perge deri rulo kalemliğe birçok kaleminizi sığdırabilirsiniz. Farklı ebatlardaki bölmeleri çeşitli kalem boyutlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Rulo deri kalemlikte kalemlerinizle birlikte saat, kayış, kulaklık, şarj aleti gibi eşyalarınızı da taşıyabilirsiniz. En içte kalan çıtçıtlı bölmeyi kalem kutusu olarak veya farklı amaçlarla kullanabilirsiniz. 

3- Minimal Deri Kalemlik

Zarif ve sade bir tasarıma sahip olan minimal deri kalemlik standart boyutlarda 2-3 kalem taşıyabilmektedir. Az ve öz seven herkese uygundur.

BONUS - Deri Saat Kesesi (Alternatif bir kalemlik)

Saatler için tasarlanan bu deri keseyi kalem kutusu olarak da kullanabilirsiniz. 15cm yüksekliği ile tüm kalemleri rahatlıkla taşıyabilirsiniz.  

Deri kalemlikleri sadece kendiniz için değil; sevdiklerinize, yazmayı-çizmeyi seven arkadaşlarınıza, yeni işe başlayan meslektaşınıza hediye olarak da alabilirsiniz.