Apple Watch Ultra: Dikkat Çeken Özellikler ve Dayanıklı Kayış Seçenekleri 

“Dayanıklı tasarımı, iyileştirilmiş pil ömrü ve gelişmiş izleme özellikleriyle her daim bağlantıda ve aktif kalmak isteyenler için harika bir seçim.”

apple watch ultra kayış
Görsel: apple.com

Bu yazımızda aşağıdaki başlıklar hakkında bilgiler bulabilirsiniz. 

Apple Watch Ultra, son yılların en heyecan verici saatlerinden biri ve özellikle spor meraklısı teknoloji tutkunları için olmazsa olmaz bir dizi yeni özellik sunuyor. Daha büyük pili, daha dayanıklı titanyum kasası ve Apple Watch Series 8'den iki kat daha parlak ekranıyla Ultra, uzun süreli kullanım için tasarlanmış haliyle karşımıza çıkıyor. 49 mm kasasıyla bugüne kadarki en büyük Apple Watch kasası olmasına rağmen titanyum sayesinde oldukça hafif. Yine de, bileği ince olanlar için ekran boyutu biraz fazla gelebilir.

Apple Watch Ultra ile Gelen Yenilikler 

  • Apple Watch Ultra, çift frekanslı hassas GPS özelliği sayesinde antrenmanlarınızı ve açık hava maceralarınızı daha doğru takip etmenizi sağlar. 
  • Hareket halindeyken iletişimde kalmanızı kolaylaştıran ikinci bir hoparlöre ve gelişmiş sesli aramalar yapmanıza olanak sağlayan ekstra mikrofonlara sahiptir. 
  • LTE bağlantısı sayesinde telefonunuzdan uzaktayken bile bağlantıda kalabilirsiniz.
  • Titanyum gövde ve safir cam ekran özellikleri sayesinde çizilmeye karşı dayanıklıdır ve oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. 
  • Zorlu hava koşullarına uygun tasarlanan saat, -20 derece soğukta ve 55 derece sıcaklıklarda bile çalışabilir.
  • Özelleştirilebilir turuncu Eylem düğmesi sayesinde aktiviteleri hızlıca başlatabilir veya bir antrenmanın farklı bölümleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
  • Eylem düğmesine uzun süre basarak siren, pusula ve acil arama gibi özellikleri aktifleştirebilirsiniz.

Apple Watch Ultra'nın Öne Çıkan Özellikleri

Ultra'nın en çok öne çıkan özelliklerinden birincisi dayanıklı tasarımı. Titanyum kasa, en zorlu antrenmanlara ve açık hava maceralarına bile dayanacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca artırılmış su direnci özelliği sayesinde yüzerken veya su sporları yaparken saatinizin zarar görmesi konusunda endişelenmenize hiç gerek yok.

Ultra ayrıca, diğer Apple Watch modellerinden en az iki kat daha uzun süre dayanan etkileyici bir pil ömrüne sahip. Bu, özellikle zorlu sporlarla uğraşan sporcular ya da dışarıda çok zaman geçirdiği için saatinin tüm gün dayanmasına ihtiyaç duyanlar için kullanışlı bir özellik.

Görsel: hodinkee.com

Ultra'nın ekranı Series 8'den iki kat daha parlak, bu da her türlü aydınlatma koşulunda okumayı kolaylaştırıyor. Her zaman açık olan ekran tüm önemli antrenman istatistiklerini bir bakışta gösteriyor. Saatte ayrıca altı satıra kadar egzersiz istatistikleri gösteriliyor, bu sayede de ihtiyacınız olan bilgileri görmek için birden fazla sayfa kaydırmanız gerekmiyor.

Apple Watch Ultra'nın Eylem düğmesi, kullanıcılara pek çok kullanım alanı sunan göze çarpan bir özellik. Parlak turuncu düğme, kasayla aynı hizada yer alıyor ve dokunarak bulmayı kolaylaştıran bir girintiye sahip. Bir yol noktası eklemek, kronometreyi başlatmak, el feneri uygulamasını açmak veya düzenli antrenmanlarınızdan birini anında başlatmak gibi çeşitli eylemleri gerçekleştirmek üzere ayarlanabilen çok fonksiyonlu bir düğme olarak tanımlayabiliriz.

Bu düğme, bir antrenmanı başlatma sürecini basitleştirdiği ve daha özelleştirilebilir hale getirdiği için oyunun kurallarını değiştiriyor. Önceki Apple Watch'larda antrenman başlatmak için dokunmatik ekrandan antrenman türünü seçmek gerekiyordu, ancak Ultra'nın Eylem düğmesiyle bu işlem tek bir düğmeyle yapılabiliyor. Düğme ayrıca bulunduğunuz ortama ve yaptığınız spora göre de değişiyor; örneğin, açık havada koşarken Eylem düğmesine basarsanız yaptığınız koşunun bir turunun bittiğini anında işaretleyebiliyorsunuz.

Apple Watch Ultra, kullanıcıların açık hava maceralarında yönlerini bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanan Wayfinder adlı özel bir saat kadranı özelliğiyle birlikte geliyor. Wayfinder saat kadranı, kullanıcıların kadranın görünümünü ve verdiği hissi, seçtikleri aktiviteye uyacak şekilde büyük ölçüde özelleştirmelerine olanak tanıyor. Saat kadranında ayrıca, kullanıcı bileğini döndürdüğünde kuzey noktasını gösteren bir pusula ve yükseklik verilerinin bir görünümü de yer alıyor.

Apple Watch Ultra, ayrıca acil durumlarda etkinleştirilebilen yeni bir acil durum sireni özelliğine sahip. Siren 86 desibel ve dikkat çekmeye yardımcı olmak için evrensel bir SOS dalgası da dahil olmak üzere iki farklı ses dalgası yayıyor. Apple, sirenin 180 m (600 feet) uzaklığa kadar duyulabildiğini iddia ediyor. Siren, Eylem düğmesine uzun basılarak, uygulama listesinden Siren seçilerek veya yan düğmeye basılı tutularak etkinleştirilebilir. Bu özellik, acil durumlarda dikkat çekmek ve yardım almak için kullanılabileceğinden Ultra'ya harika bir artı katıyor.

Ultra'nın dezavantaj olabilecek tek özelliği ise uyku takibi amacıyla gece takmak için en rahat saat olmaması olabilir. Kasası büyük olduğu için uyurken bilekte rahatsızlık verebilir. Ancak genel olarak Ultra, kullanımı kolay ve dayanıklı bir tasarım sunarak fiziksel anlamda aktif bireyler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

Peki bu Apple Watch Ultra kimler için tasarlandı?

Apple Watch Ultra, geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap edebilecek çok yönlü bir cihaz. Ultra'ya ilgi duyabilecek ilk kullanıcı grubu, diğer modellerden iki kat daha uzun süre dayanan bir pile sahip daha büyük ve daha sağlam bir saat isteyenler. Ultra'ya ilgi duyabilecek diğer kullanıcı grubu ise dayanıklılık gerektiren outdoor sporlarla ilgilenen maceracılar diyebiliriz. 

Görsel: mertgundogdu.com

Apple Watch Ultra ile Uyumlu ve Dayanıklı Kayış seçenekleri

"Sağlam Saat, Sağlam Kayış"

Apple Watch Ultranın teknik özelliklerine değindikten sonra bir diğer önemli seçim unsuru ise kayış seçimi. Zorlu hava koşullarına dayanıklı olabilecek bir kayış tercih etmek istiyorsanız deri kayışların bu saat için harika bir tamamlayıcı olduğunu söyleyebiliriz.

Saatiniz önemli ölçüde dış etkenlere maruz kalıyorsa, deri kayışların dayanıklılığı ve şıklığı sayesinde hem işlevsel hem de tarz bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kaya tırmanışı, trekking, triathlon ve kayak gibi sporlarla uğraşıyorsanız özel yapım deri kayışların çevre şartlarına oldukça dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca deri saat kayışlarının kullanımı oldukça rahattır, bileğinizi kavrayarak saatle mükemmel bir uyum sağlar. Çeşitli renk ve tasarımlara sahip kayışlar arasından tarzınıza uygun olanı seçmek için sitemizde yer alan Apple Watch Ultra 49mm Uyumlu Saat Kayışları bölümünü ziyaret edebilirsiniz.


Görsel: mertgundogdu.com