İnce Kartlık Cüzdan Bilimi

Erkekler için aslında ciddi bir problemdir cüzdan mevzusu. Şimdi birbirinden ayrı iki kitleden bahsetmek istiyorum.

minimalist deri kartlık

1- Poponun sağ lobunu daha büyük gösteren o katlanır fabrikasyon cüzdanların içinde tomarla kağıt, kartvizit, nakit ve kredi kartı taşımanın ne kadar itici göründüğünü tahmin edemeyenler ya da umursamayanlar. O şişmiş cüzdan o kadar rahatsız eder ki üstüne oturmak imkansızdır.

2- Bir de bu hale düşmemek için hiç cüzdan kullanmayıp bir kredi kartı, ehliyet ve biraz nakit parayla günü geçirenler var ki bu kitle daha minimal bir anlayışa sahip. Ancak tüm kartları bantlanmış, paraları yırtılmış ve ceplerindeki kağıtlar terden erimiş olur. Peki o kartların hırpalanmadan ve cebi rahatsız etmeden taşınması nasıl mümkün olur?

ince deri kartlık

Bana da bir zamanlar cüzdan taşımak zor geliyordu. Ta ki kendi ihtiyacımı karşılayacak ince kartlıkları tasarlayana kadar. Şunu farkettim ki herkesin ihtiyacı farklı oluyor. Bu yüzden ölçtük biçtik ve farklı tasarımlara sahip minimalist deri kartlık cüzdan modelleri ürettik. Şimdi bunları inceleyelim:

 

1- TROYA: Avuçiçi Deri Kartlık

el yapımı kartlık cüzdan

Model adını Truva atından alıyor. Görüntü olarak bir kartvizit boyutunda olmasına rağmen dünyalar sığar içine :)
Bu kartlığın önünde ve arkasında bulunan yatay gözler bulunmakta, Buralara ikişer kart rahatlıkla sığmaktadır. Bir de ortada dikey bir bölme bulunmakta. Buraya bir miktar nakit, kağıt kartvizit ve 2-3 kartı yerleştirmek mümkün.
 

 

2- ETENNA: Katlanır Deri Kartlık

ince kartlık deri cüzdan

Kavisli kesimiyle sıra dışı bir sadeliğe sahip olan bu kartlıkta 4 adet göz var. Toplamda 6-8 adet kredi kartı taşıyabilir. Gözlerden birini nakit para taşımak için kullanmak da oldukça pratik bir çözüm.

 

3- AGORA: İnce Deri Kartlık Cüzdan

minimalist deri cüzdan

Birbirinin içine geçen 2 adet yapraklarla oluşan gözler sayesinde bu cüzdanın içine bol miktarda kart ve nakit yerleştirilebilir. Merak etmeyin, paralar ön gözün içine sıkıştırıldığı için kayıp düşmez. 

 

3- PATARA: İnce Deri Kartlık

minimalist el yapımı deri kartlık

Şimdi gelelim kart taşımanın en sade haline. Bu model tek gözden oluşur ve içine 3-4 kart yerleştirilebilir. Alt kısımdaki boşluktan kartları rahatça ittirebilirsiniz. Cüzdan taşımayı sevmeyenler için ya da çantanın içinde küçük bir kartlık bulundurmak isteyenler için ideal.