Sık Seyahat Edenlerin Olmazsa Olmazı: Valiz Etiketi

Roarcraft ekibi olarak gezmeyi, keşfetmeyi, yeni kültürler tanımayı pek severiz. Düşük bir ihtimal de olsa uçak yolculuklarının sayısı artınca o valizin kaybolma olasılığı aynı oranda artıyor. Tecrübeyle sabit :)

Bagaj etiketi gerekli midir?

Bagaj alımında yaşanan endişeli bekleyişi bilirsiniz. Zaman geçtikçe ve banttaki bavullar birbiri ardına dönüp dururken akıllarda iki soru olur: 1- Benim valiz takıldı mı? 2- Yanlışlıkla başkası mı aldı?

Maalesef başıma geldi. Viyana'ya yaptığım bir uçak yolculuğunda valizimi kaybetiler. Hemen havalimanındaki "lost and found" kayıp eşya ofisine gittim ve durumu bildirdim. Neyse ki valizin üzerine isim ve telefonumun yazdığı basit bir sticker yapıştırmıştım. 2 saatlik bir bekleyiş sonunda valiz yığınlarının içinden benimkini çıkarıp getirdiler. 

deri valiz etiketi

 

Bagaj etiketine hangi bilgileri yazmalıyım?

Sadece üç temel bagaj etiketi bilgisi vardır: adınız, e-posta adresiniz ve cep telefonu numaranız (uluslararası kod dahil).

Eğer bavullarınızın kaybolmasından endişe duyuyorsanız, varış noktanızdaki otelin adresini ekleyebilirsiniz. Bu bilgiyi kalıcı kart yerine çıkarılabilir bir kağıt üzerine yazın.


Ben olsam tam adresimi yazmazdım. Yalnızca Şehir-Ülke yeterli.

Bu ayrıntılardan bağımsız olarak kişisel bilgilerinizi meraklı gözlerden korumak için bir kapaklı bir bagaj etiketi edinmek en iyisidir.

Valizin kaybolma ihtimaline karşı ek önlemler nelerdir?

Dilerseniz bavulunuzun fotoğrafını çekin ve boyutlarını not edin. Bu hızlı adım, bavulunuzu kaybeden havayolu şirketine net bir açıklama sunmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca bazı teknoloji meraklısı gezginler, bavullarının içine Apple AirTags veya benzeri takip cihazlarını yerleştirmekte. Kaybolan bavulunuzun kesin koordinatlarını belirleyerek, havayolu personelinin (veya sizin) onu tekrar bulmasını kolaylaştırırsınız.

Deri Bagaj etiketi nasıl takılır?

Görselde adım adım bagaj etiketini nasıl takıp çıkaracağınızı göstermeye çalıştım. Merak etmeyin, aslında göründüğünden daha basit.

valiz etiketi takma
  1. Deri kayışı bagaj etiketi yuvasından geçirin.
  2. Kayışın bir ucunu diğer ucun arasından geçirin.
  3. Ve kayışı etiket yuvasına sıkıca oturana kadar çekin.

Bu kadar. Şimdi, benzer işlemi valizin sapına takmak için yapın. Etiketi kayışın ortasından geçirmeniz ve sıkıca çekmeniz yeterli.

valiz etiketi bağlama

 

deri valiz etiketi

Biliriz ki tarz sahibi olanlar, plastik zayıf bir etiketle yetinmez. Eğer yolculuk sırasında fonksiyonellik kadar estetiği de önemsiyorsanız, deri valiz etiketi sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim. Hatta dilerseniz kapak üzerine ya da etiketin arkasına isim kişiselleştirmesi yaptırabilirsiniz.

İyi seyahatler dilerim.