Çadır Kampı Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

roarcraft camp

Roarcraft ekibi olarak el yapımı deri ürünleri hazırlıyoruz ancak bir de ilham aldığımız ve birlikte yaşamayı sevdiğimiz bir doğa var. Yıllardır Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli noktalarında çadır kampı yaptık, karavanla gezdik, harika anılarımız oldu, sayısız macera atlattık. Zaman zaman sizden gelen sorulara cevap olması açısından deneyimlerimiz doğrultusunda naçizane tavsiyelerimiz olacak. Karamsar bir tablo çizmek istemezdik ancak öyle rezillikler duyuyoruz ki..

nehir-cadir


İlk kez çadır kampı yapacaksanız eğitim alın


Google'dan kampçılık ile ilgili yazılar okuyarak, Youtube'dan videolar izleyerek kampçılık hakkında ancak fikir sahibi olabilirsiniz. Kamp ateşi ne kadar hoş görünse de yaban ortamda büyük bir sorumluluk ve tehlike arz etmektedir. Öyle ekran başında gördüklerinizin gazına gelip kendinizi ve doğayı tehlikeye atmayın.
Kamp yapanların keyiflerine bakıp bakıp “Ben de şuraya kamp atayım, sahile, Yedigöller'e gidip çadır kurayım” mı diyorsunuz? Hiç bir şey göründüğü kadar basit değildir.


Tek başınıza kamp yapmayın


Eğer ilk tecrübeniz olacaksa yalnız başınıza kamp yapmak tehlikeli ve zorlayıcı olabilir. Çadırı yanlış yere kurup yağmurda tüm eşyaları ıslatmak, gece duyulan seslerden dolayı korku içinde günün aymasını beklemek, çadırın önünde bırakılan çantanın parçalanıp tüm erzağın heba olması gibi muhtemel sıkıntılar başınıza gelebilir. 

roarcamp

Kalabalık bir grupla kesinlikle kamp yapmayın


Doğada kamp yapmak romantik gelebilir ancak karşılaşacağınız insanlar o kadar sevgi dolu olmayabilir. Hele tanımadığınız insanlarla ortak bir maceraya girişecekseniz iki defa düşünün. Bıçakla kesilmiş çadırlardan çalınan eşyalar, alkolün dozunu ayarlayamayan apaçiler, gürültüler, kadınlara yapılan tacizler, leş gibi tuvaletler ve çöp kokuları tadınızı kaçırabilir. Sessiz, huzurlu bir ortam düşlüyorsanız kamp turu tarzı etkinlikler en iyi ihtimalle sadece eziyet ve tedirginlik verecektir.

roarcamp