Benim saatime uygun deri kordon yapabilir misiniz?

En sık karşılaştığımız sorulardan birisi olan saat ve kordon uyumu hakkında detaylı bir rehber sizi bekliyor. 

El yapımı deri kordonların şıklığı ve eşsizliği

Saat tutkunları için bir saat sadece zamanı gösteren bir araç değildir. Aynı zamanda kişisel tarzın da bir yansımasıdır. Saat kordonu üzerine yaptığımız isim işlemeleri saatleri kişiselleştirmenin harika bir yolu olabilir. Özellikle deri kordonlar, hem şıklığı hem de dayanıklılığı bir araya getirerek saat meraklılarına eşsiz bir deneyim sunar.

Bakalım kişiselleştirme önizlemesi nasıl görünecek?

YAZI

 

Saatleri daha estetik göstermek mümkün

Deri saat kordonları, estetik açıdan göz alıcı bir seçenek sunar. Hem klasik hem de modern saat modelleri için uygun olan deri kordonlar, kullanıcılara zarafet ve şıklığı bir araya getirme imkanı tanır. Bu kordonlar, özellikle erkek kol saatleri için tercih edilen seçenekler arasında yer alır.

breitling saat deri kordon
Deri kordonlarla Breitling saati bambaşka bir havaya büründürebilirsiniz.


Breitling saate siyah Saffiano deri kordon. Varan 2


Saffiano deri kordon ve yine Breitling. Varan 3


Efsane antik kahve deri kayış ve Breitling. Farklı tarzların gerçekten sonu yok.

Yeni saatlerinizin üzerinde gelen (markası ve segmenti ne olursa olsun) fabrikasyon deri kordonlar çok kötü kalitede oluyor. Kısa sürede çatlayıp kopuyorlar. Bizim kullandığımız deriler ise kalın yekpare deriler olup astara gerek kalmadan uzun yıllar rahatlıkla kullanılıyor. 

Özel tasarım saat kordonları ile tanışın

Deri saat kordonu kullanıcıları, özellikle marka ve model seçeneklerini göz önünde bulundurarak kendilerine uygun olan kordonu seçebilirler. Cartier, Hublot, Rolex gibi markaların özel tasarım deri kordonları, saat tutkunlarını hem stil sahibi hem de fonksiyonel bir tercih yapmaya yönlendirir. Türkiye Saat Forumu kaliteli içeriklere sahiptir. Saatforumu gibi sitelerden tavsiye alabilirsiniz. Özellikle Fossil'un sunduğu saat kordonları, kullanıcılara geniş bir seçenek yelpazesi sunar. Apple Watch kordonları hem akıllı saat kordonu hem de deri kordon özelliklerini bir araya getirerek kullanıcılara şıklığı ve teknolojiyi aynı anda yaşama fırsatı tanır.

Hublot ve Welder gibi lüks saat markalarının deri kordon seçenekleri, kullanıcılarına bir adım öne çıkma şansı verir. Özellikle 22mm kordon genişliği, kullanıcılara geniş bir yelpazede saat seçeneği sunar.

 


Uzay çağına çoktan adapte olduk! Apple Watch antik kahve deri kayış.

Akıllı saat kordonları ve Apple Watch kordon çeşitleri

Akıllı saat kullanıcıları için, özel olarak tasarlanmış deri saat kordonları bulunmaktadır. Özellikle Apple Watch kordon çeşitlerini buradan inceleyebilirsiniz. Huawei, Samsung, ve Apple Watch gibi önde gelen markaların akıllı saat kordonları teknoloji ile şıklığı birleştirir.

Apple Watch saatlerini deri kordona takmak için kaliteli ve paslanmaz çelikten aparat gerekli. Biz bu metal aparati saat kordonunuyla birlikte gönderiyoruz.

Saat boynuzu şekli önemli

Çoğu saat modeli aşağıdaki görseldeki gibi klasik bir boynuza sahiptir. Biz bu tarz boynuza sahip neredeyse tüm modeller için kayış hazırlayabiliyoruz. 

Saat kordonlarını değiştirmenin püf noktaları

Öncelikle saatinizin boynuz ve toka genişlik ölçülerini bilmelisiniz. Böylece hazırlanacak kordon saatinizin kasasına tam oturacaktır. Saat kordonlarının toka ölçüsü genelde 2mm daha dar olur. Böylece kordonda genişten başlayıp daralan zarif bir görünüm elde edilir. Bazı saatler ise daha spor ve düz görüntü vermesi açısından toka ve boynuz ölçüsünü bir tutar.

Saat kordonları genellikle standart genişliklere sahiptir. Örneğin, 20mm ve 22mm. Bu standart genişlikler, kullanıcılara farklı marka ve modeller arasında geçiş yapma kolaylığı sağlar. 21mm gibi ara ölçülere sahip saatler de mevcuttur. Bu ara ölçülere özel üretim yapabiliyoruz.

Klasik deri kordon nasıl değiştirilir?

Sivri çatal uçlu aparatı (yoksa bir bıçak da iş görecektir) kasa boynuzu ile kordon arasındaki yaylı pime yerleştirin. Ardından hafifçe bastırarak boynuzun uzak tarafına doğru itin ve aynı zamanda hafifçe aşağıya doğru da bastırarak pimin boşa çıkmasını sağlayın. Deri kordon esnektir ve bu işlemde zarar görmeyecektir.

Çıkarılan yaylı pimi yeni kayışınıza yerleştirin, ardından bir ucunu boynuzun (lug) üzerindeki deliğe yerleştirin. Aleti kullanarak yaylı pimi bastırın ve nazikçe deliğe doğru kaydırın. Pim deliğe oturduğunda çıkan sesten bunu anlayabilirsiniz. Yine de deri kordonu sağa sola ve aşağı yukarı çekiştirerek pimin yerine oturduğundan iyice emin olun. İşlem bu kadar. (Bu işlemi birkaç defa yaptığınızda alışacaksınız. Anlatması daha uzun sürüyor.)

Her saate uygun deri kordon mutlaka vardır

Klasik boynuz tipine sahip tüm saat modellerine deri kordon üretebiliyoruz. Deri kayışların her biri tamamen elde hazırlanıp elde dikiliyor. Siparişe özel üretildiği için istenilen ebatlarda üretim mümkün oluyor. Deri kordonlar birçok saat modeline yakışıyor aslında.

cartier saat kordonu
Klasik Cartier ve pilot tarz bund kayış. Bu tarza kim ne diyebilir ki?

Cartier siyah deri kordon
Cartier saate siyah deri kordon elbette yakışacak.

Örnek verecek olursam: Rolex'in tarihi ve presitijli tasarımlarıyla öne çıkan Submariner ve Datejust modeli, kasa ebatına göre 20mm ve 22mm genişlikte deri kordonlarla harika görünüyor.Patek Philippe'in lüks dokunuşuyla ünlü modelleri, özellikle 20mm kordon genişliği ile kullanıcılarına geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Apple Watch saat kordonları, teknolojiyle şıklığı bir araya getiriyor. Seiko'nun geniş model yelpazesi farklı deri kordonlarda tam özgürlük sağlıyor. Efsane Omega saatin kordonları ise gerek nato gerek klasik deri kordon seçenekleriyle şıklığı ve fonksiyonelliği birleştiriyor.